agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 527 .



Citate...
citate [ ]
Iulia Elize, citate (aforism, gânduri...)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [poema ]

2023-07-14  |     | 



”Poate a scrie este cea mai frumoasă ocupație de pe pământ, în afara aceleia de mamă, de la tine din suflet și din carne și din os. E culmea că părinți sunt foarte mulți, însă scriitori, mai puțini…”

”Munca unui scriitor este unda care îi mângăie sufletul, la fel ca marea care se aude afară din scoică (cum mângâia ea, nu știi). și încă nu știi d.p.d.v. științific explicația, prin ce rațiune, marea se aude din scoici, până când într-o zi, poate, vei afla. Fii bine mereu, ascultă-ți sufletul, întreg, înțelepciunea lui, și atunci poate într-o zi vei înțelege ”marea”… Caută-ți sufletul! Și exact ”ce ești”!

”Scriitorii sunt foarte folositori, oricui. Pentru oameni, pentru societate. De la ei poți învăța și cunoaște, în mod real, foarte mult. Este un fel de școală secundară, aici, dedusă din scris…”

”Zâmbetul este cea mai frumoasă unealtă a vieții și a creației. Dacă nu ești fericit, atunci caută cu precădere să fii fericit și, apoi, poți să faci orice, în această viață... Vei găsi un bun ”motor”, adică propria-ți fericire, pusă exact în ceea ce faci.”

”Secretul poate al oricărui succes nu este cu precădere poate nu (numai) inteligența deosebită sau genialitatea, ci tocmai ”pasiunea” pe care o pui, ”atragerea ta”, în genialitatea pe care o ai, deja, în acel domeniu. Iubește și muncește, în ce ai deja, și îți vei exceda propria-ți (bună) genialitate…”

”Cheia fericirii, naște pasiune. Pusă unde trebuie, pasiunea naște, mai întotdeauna, succesul.”

”Omul onest cu sine își alege întotdeauna un partener de viață care să îi ofere cea mai autentică și genuină sursă de bine și de fericire. A iubi este ceva foarte onest, mai întotdeauna.”

”Numai onestitatea față de tine înlătură sursele de nefericire. Poate, a merge drept, și nu strâmb, este un sens bun.”

”Poate căutarea fericirii, aici este cheia pentru mai bine. Dacă ești fericit, poți munci, poți iubi, te poți exprima și dezvolta… Caută-ți mai întâi sursa sinelui… TU ești ”sieși”, atunci, descoperă-te!”


CITATE, DE IULIA ELIZE (Scriitoare...)



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!