agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 325 .



Citate...
citate [ ]
Aforisme personale și citate, Iulia Elize

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [poema ]

2023-08-01  |     | 



”Există mai multe moduri de a scăpa zădărniciei cotidiene, unul din ele este munca, celalalt dorința (dorințele)…”


”Tainele sunt întotdeauna desculțe, tainele au tălpile amândouă umede și frumoase, tainele sunt, parcă, întregi. Ele nu se înțeleg, decât cu foarte mare greutate.”


”Învață numai de la omul care nu se vinde, fie că ești bărbat sau femeie, și indiferent de modul în care ți se cere să fii cumpărat... Nu îți vinde timpul, viața, sănătatea, jobul, sexualitatea, familia și dragostea... Nu îți vinde nici visele...”


”Nu îți vinde viața nimănui, nu sunt bani de cumpărat, așa cum trebuie, restul zilelor tale.”


”Pentru numai un om, mai multe dorințe... Ele (dorințele) nu se aseamănă și pot surprinde pe ceilalți, nu vor fi înțelese, de multe ori... Dorințele ți le înțelegi, doar sieși. Niciun psiholog nu ți le va desluși, pe absolut toate...”


”Când cineva te cumpără, în această lume, de obicei oferta se ține în mai multe componente, nu e numai una pecuniară. Probabil, îți va displace mai ales cealaltă fațetă, măcar puțin...”


”El vinde pâine, vinde diamante sau rodii, vinde țigări, clădiri și pe oamenii, din ele, îi vinde, uneori, dar viața nu ți-o pune pe tapet.”


”Omul este cea mai complexă ființă de pe pământ, dar, mai ales, tot omul visează. Atât pe timpul nopții, cât și ziua... Visele de peste zi sunt cu precadere cerebrale, cele de noapte, instinctuale.”


”Componentele dorinței sunt compexe, pentru că și omul este o ființă complexă. Ele diferă, ca și componente, pe individ și sunt subiective.”


”Banii sunt, probabil, cea mai dezirabilă invenție și cea mai generală, pe nivelul general al omului și de pătură socială. Brahmanii au dreptate, de multe ori, banii definesc o relație cu tipic, pe același palier material... Copiii sunt uneori o excepție, care întăresc aceeași regulă, ei se împrietenesc, dar și frumusețea.”


”Dorința omului (pasiunile sale) sunt mereu un motor, care se bazează foarte mult pe constituția și sensibilitatea acelei persoane, nu neaparat este, însă, un ”cristal independent”, de acel om. ”Dorința omului mișcă viața!”


”Nu tânji la ceea ce nu îți e dat, nu fă niciun joc de glezne, cu ceea ce nu îți aparține. Iluzia căutărilor și a încercărilor tale îți va rupe ambele glezne, deodată sau pe rând.”


”Dragostea este ”inexprimabilă” și ”neexplicabilă”, doar tu ți-o înțelegi și ți-o explici foarte bine, tu singur... Probabil, nici persoana iubită nu te va înțelege, exact și pe deplin. Dragostea este, în sine, un mare mister...”



Citate Iulia Elize, 1 august, 2023 (Aforisme personale)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!