|
agonia
texte
comentarii
membri
Colecţii
atelier
Librărie virtuală
Biblioteca virtuală
Chat literar
Galerie fotografie
Top siteuri literare
Linkuri culturale
Linkuri culturale
Texte Recomandate
■ am învățat să supraviețuiesc și așa
■ LaraicaElbaSavașiDrina
■ a învăța să dialoghezi cu sine sau cum să faci o breșă într-un zid interior
■ Dina vorbește cu Dina
■ când vine aia să ne schimbe hainele
■ stejarul
■ poți să-mi intri în inimă, nu vei citi aceeași carte
■ Drum
■ Adrian A. Agheorghesei, debut
■ Concursul ”Romeo și Julieta la Mizil”, Ediția a XVIII-a, 2024-2025, Mizil
■ noroiul care mi-a pictat obrajii și retina
■ nu-i așa departe, o jumătate de oră de la gară
■ scrisoare către cel ce nu-mi mai sunt
■ Când viaţa nu se-ncheagă în montură
■ înțelegerea nu crește după numărul cuielor bătute în limbă
■ Luna se ascunde și se face frig
Romanian Spell-Checker
Poezie - Poezii
Dictionar de rime
proza, eseuri, literatura
Top siteuri literare
noutati IT, jocuri
Romanian Trends
Laptop
Contact
Contact Email
Trimite o scrisoare catre editor
|
|
|
Noua pagină de autor (și despre Colecții) special [ Anunţuri ] ce, de ce și cum
Colecţia:
noutăţi, scame, recomandări
- - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - de Radu Herinean [raduh ]
2005-04-23
| |
Așa cum probabil membrii au observat deja, pagina de autor a fost redesenată și regândită. Dacă îmbunătățirile de natură estetică nu sunt încă suficient de avansate, cele de natură funcțională sunt mai mari.
Vă rog ca înainte de a posta păreri să citiți cu atenție materialul de mai jos și comentariile și mai ales răspunsurile deja existente în comentarii, deoarece nu voi mai răspunde la întrebări și interpelări care au deja un răspuns.
Scopul acestor modificări a fost de a face pagina de autor în primul rând mult mai rapidă și vine în urma plângerilor justificate venite de la autorii cu multe texte, a căror pagină se deschidea într-adevăr foarte greu.
E normal să aveți probleme de adaptare, însă vă asigur că odată ce vă veți obișnui cu noua abordare totul va fi foarte simplu și ușor.
Modificările vor fi foarte utile și pentru implementarea noii facilități a colecțiilor, care este deja utilizabilă pentru anumiți autori. Ceva mai jos veți găsi mai multe informații și despre acest subiect.
Iată însă principalele modificări funcționale a paginilor de autor:
la intrarea în pagină vor fi afișate direct toate textele care au primit steluțe și cele recomandate de editori (cu steluță roșie) cele mai noi texte indiferent de tipul sau colecția din care fac parte. vor fi afișate de asemenea cele mai recente păreri și toate textele introduse în biblioteca virtuală.
atât la păreri cât și la texte, sunt afișate un număr limitate de link-uri, iar numerotarea paginilor s-a făcut cu numărul 1 pentru cele mai vechi și număr de pagina maxim pentru cele mai noi. astfel, un comentariu sau un text care se află pe pagina 3 va putea fi regăsit întotdeauna tot pe pagina 3.
textele nu mai sunt afișate toate deodată decât dacă selectați din meniul de clasificare al textelor butonul "toate". altfel, pentru a afișa de exemplu eseurile trebuie să faceți click pe "eseu".
au fost introduse colecțiile, cu un clic pe colecție vor fi afișate toate textele care aparțin acelei colecții iar la mouse-over vor fi afișate mai multe informații despre colecția respectivă. colecțiile sunt create deocamdată numai de mine, până când sistemul interactiv direct va deveni funcțional.
pagina de afișare a textelor a fost și ea adaptată pentru a servi noilor modificări: se poate face clic pe tipul textului (sub titlu) pentru a te întoarce în pagina de autor la același tip de texte); sub subtitlu este afișat și numele colecției din care face parte textul respectiv (și probabil va conține și un link)
Colecțiile:
colecțiile sunt constituite dintr-un număr de texte cu o anumită tematică. ca exemplu, puteți consulta pagina lui Mihai Zabet sau pagina lui Bogdan Geană sau chiar pagina mea. chiar acest text face parte dintr-o colecție.
colecțiile vor fi de mai multe tipuri. colecțiile permanente, de tip editorial, vor rămâne "deschise" pe perioade nelimitate pentru a introduce materiale noi. colecțiile de tip ebook sunt gândite ca volume virtuale și în mod normal fiecare autor va putea avea o singură colecție de acest fel activă la un moment dat. pentru a începe o nouă colecție de tip ebook, un autor va trebui sa aibă un număr minim de texte asociate colecției deja existente, să completeze toate informațiile obligatorii asociate unui volum virtual și apoi să "închidă" acea colecție, acțiune echivalentă publicării unui volum. atenție însă, din acel moment orice modificării asupra textelor din colecția închisă vor deveni imposibile, exact ca în cazul unui volum publicat pe hârtie.
colecțiile de tip antologie vor fi identice cu colecțiile de tip ebook cu diferența că vor putea conține mai mulți autori. colecția va avea un "îngrijitor" care va invita mai mulți autori să facă parte din colecție și va gestiona toate operațiunile necesare pentru închiderea acelei colecții și implicit publicarea ei. detaliile despre funcționalitate vor fi detaliate pe parcursul procesului de implementare.
colecțiile vor fi din ce în ce mai bine reprezentate pe paginile principale ale site-ului și vor fi publicate probabil și sub formă descărcabilă (download) pentru citire offline, desigur doar după ce au fost închise.
Cei care doresc înființarea unei colecții trebuie să îndeplinească, cel puțin deocamdată, următoarele condiții:
- nivel minim 50
- număr minim de texte aprobate 50
- număr de texte propuse pentru acea colecție: 5
Deocamdată colecția poate fi creată doar manual. Pentru aceasta trebuie să trimiteți un email la adresa de contact a site-ului care să conțină:
- referințe (link) către informațiile de mai sus
- denumirea colectiei (1-3 cuvinte)
- descrierea scurtă a colectiei (5-7 cuvinte)
- descrierea pe larg a colectiei (minim 50 de cuvinte)
- poza-ilustratie colectie (o poza ORIGINALA, cu drepturi de utilizare, sau o sugestie pentru a gasi noi o ilustratie)
Regulile și cerințele pentru înființarea colecțiilor se vor schimba pe parcurs, pe măsură ce vom adapta posibilitățile tehnice la necesități și cereri, așa că vă rog să fiți foarte răbdători și să încercați să furnizați foarte precis toate informațiile cerute.
Este posibil să existe încă mici disfuncționalități de ordin tehnic sau conceptual, însă pe măsură ce mi le semalați, dacă se încadrează în ceea ce am dorit să realizez, le voi pune în aplicare chiar pe parcursul acestui weekend.
Aștept păreri, observații, plângeri însă repet: citiți cu atenție materialul de mai sus și comentariile deja existente.
Vă mulțumesc.
pentru cei care mai folosesc inca Internet Explorer, iata linkul catre Mozilla Firefox, un browser pe care vi-l recomand cu toata caldura si cu o experienta personala in IT destul de vasta. Cu Firefox, mult mai multe pagini din site sunt afisate corect si se elimina problema neafisarii casutei cu pareri, pe care au intalnit-o multi dintre voi si care este o problema a Internet Explorer.
|
index
|
|
|