agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 159 .



Despre analiză și sinteză
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-23  |     | 



Analiza și sinteza fac parte din gândirea logică, la oamenii evoluați, fiecare om trece prin filtrul rațiunii trăiri, sentimente fie pozitive, fie rele, emoții frumoase de bucurie, sau emoții de tristețe, după o selecție riguroasă a creierului, sunt stocate în memorie, numită și biblioteca amintirilor.
Analiza și sinteza sunt acțiuni ale creierului, reprezintă unificarea dintre ființa organică și cea sufletească, spirituală, sunt cele mai importante părți din inteligența creatoare, menită să facă disecarea tuturor informațiilor primite de la cele cinci simțuri, pentru a genera un nou val de gânduri, de idei, de emoții, pentru a inova toată știința creierului care reprezintă semnificația abilităților cognitive ale omului modern, care caută în permanență performanța, succesul, împlinirea totală, pentru o dezvoltare și o evoluție continuă.
Cu alte cuvinte analiza descompune informațiile pentru o înțelegere mai profundă a lor, în timp ce sinteza unifică toate sensurile înțelegerii raționale.
Analiza îl poate ajuta pe om să facă față provocărilor în familie, în societate, la locul de muncă, omul cu simț analitic sesizează mai repede și mai ușor dificultățile cotidiene, și le sintetizează ca făcând parte din lecțiile de viață, ca făcând parte din abordarea complexă a lumii, a naturii, a divinității.
Un exercițiu de dezvoltare al simțului analitic poate fi următorul; luați un obiect pe care îl folosiți frecvent, priviți-i culoarea, forma, întoarceți-l pe toate părțile, simțiți textura, identificați materialul din care este creat, dacă este solid sau fragil, dacă este fin sau dacă este aspru, adulmecați mirosul, identificați aromele, gustul, priviți-l ca pe un obiect de artă, ,ascultați sunetele transmise de el la atingere, priviți unde și cum cade lumina pe el, identificați care parte este în lumină, care parte este în umbră, admirați măiestria cu care a fost creat, astfel creierul va face sinteza obiectului respectiv și îi va desemna calitatea vieții, valoarea și importanța pentru care a fost creat, îi va aprecia durabilitatea, prețul.
Prin gândirea analitică omul poate analiza până in cele mai mici detalii informațiile care vizează activitatea de lucru, mult mai mult decât printr-o privire superficială a lucrurilor.
În structurile mintale, intelectuale, analiza și sinteza ocupă loc principal, sunt operații fundamentale ale gândirii, evoluează de la forme extrinseci la forme intrinseci. Analiza este un factor decisiv, definitoriu ca element neuronal, necesar în structurile de învățare, autodidactice în timp ce sinteza este o consecință, un rezultat al analizei.
Analiza ca acțiune procesuală a sistemului de gândire este de trei feluri; analiza elementară, când se iau în calcul cele mai simple elemente, analiza difuză, când se iau în calcul elementele care ies la suprafață, și analiza complexă
( multilaterală, multiformă) când se iau în considerare toate detaliile care fac procesul analizei, ca rezultat final, sinteza are o considerabilă referință a inteligenței creatoare.
În viața profesională, analiza și sinteza joacă un rol fundamental în obținerea de performanțe de succese, joacă un rol esențial în procesul gândirii critice, constructive, precum și în abordarea problemelor complexe din carieră.
Analiza și sinteza modelează nu doar felul în care percepem informațiile, dar și influențează sistemul de gândire, îl potențează la capacitate maximă, sunt aptitudini care pot rezolva dificultățile cotidiene cu care se confruntă fiecare dintre oameni.


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!