agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 67 .



despre neprihănire
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-08-01  |     | 



Neprihănirea reprezintă calitatea primordială, ancestrală a îngerilor și a sfinților, a preacuratei Maicii Domnului precum și a mântuitorului Iisus Hristos.
În vremurile actuale reprezintă calitatea sfinților părinți, a dascălilor veritabili, care profesează fără interese ascunse murdare, pregătiți pentru a participa la zidirea raiului pe pământ, pentru formarea noilor generații de oameni destoinici, neprihăniți.
Am cunoscut mulți oameni neprihăniți pe parcursul vieții mele septuagenare, oameni care mi-au relatat că au crescut și s-au format într-un mediu familial plin de iubire necondiționată, plin de armonie totală interioară ș exterioară.
Sunt mulți oameni care și-au păstrat puritatea chiar dacă s-au confruntat cu situații mizere, chiar dacă au întâlnit la tot pasul gunoaie, semeni plini de ură, de răutate , totalmente conflictuali, cu o viață dezorganizată, dezordonată.
Sunt oameni care denotă trezirea spirituală, cu Eul superior manifestat în ei, care nu îi lasă să fie prinși în plasele ispitelor, în capcanele existențiale.
Sunt oameni care nu au conștiința încărcată cu ofense și daune provocate semenilor din comunitatea din care fac parte.
Oamenii neprihăniți au o deschidere totală pentru toate minunile pe care le oferă lumea și viața, neprihănirea este cealaltă latură a inocenței. Din păcate oamenii neprihăniți , puri sunt considerați naivi, se fac glume proaste pe seama lor, dar lor nu le pasă, își văd frumos și ordonat de viața lor, se disciplinează, se rafinează așa cum le dictează propria conștiință superioară.
Oamenii puri, respectiv neprihăniți denotă că și-au creat o scară de valori pe care urcă constant cu ambiție și voință până la cel mai înalt nivel de evoluție.
În ei se manifestă o dimensiune motivațională, inspirațională, care lasă să se vadă că poate fi urmată de toți cei interesați de confortul emoțional și spiritual pe care le oferă calitatea de neprihănire.
Oamenii neprihăniți respectiv puri, au o capacitate fenomenală de a ierta și tolera imperfecțiunile semenilor, ale societății, sunt grijulii cu viețuitoarele naturii, sunt plini de compasiune și empatie pentru ființele naturii.
Cei mai mari oameni ai umanității denotă o puritate la nivel de artă, de cultură, de știință și inovație, sunt excelența și genialitatea universalității.
Sunt oameni în care se manifestă însuși Tatăl Ceresc, sunt oameni care poartă toată viața cu ei chipul tandru, blând, ocrotitor al mamei, care poartă în ei îmbărbătarea tatălui, înțelepciunea străbunilor.
Sunt oameni care se lasă conduși înspre toate dimensiunile în care iubirea condiționată decide soarta și viața lor, dar și a familiei lor.
Oamenii neprihăniți nu se revoltă, nu fac zgomot pentru nimic, nu îi deranjează pe cei din jur cu gândurile și faptele lor, se mulțumesc cu tot cea ce își pot realiza ei, cu tot ceea ce le oferă divinitatea, dar cu siguranță au o zestre cerească, strămoșească demnă de admirat și apreciat.
Oamenii neprihăniți sunt conduși de învățăturile lui Hristos, care a spus; tot ceea ce le faceți semenilor mie îmi faceți, și eu vă voi răsplăti după mărimea faptelor și cuvintelor voastre.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!