agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 50 .



Despre viziune
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-08-22  |     | 



Viziunea reprezintă puterea de a vedea cu ochii minții dincolo de limitele cunoașterii, în lumea invizibilă, dincolo de dimensiunea imaginației.
Viziunea definește modul în care omul își îndeplinește obligațiile profesionale și familiale, precum și misiunea cu care a venit pe pământ.
Viziunea este o percepție a unei stări de conștiință înaltă.
Viziunea seamănă cu o strategie, care îi indică omului modul cum poate contribui la evoluția familiei, a societății, a relațiilor sociale.
Viziunea îi mai indică omului și drumul dar și oamenii cu care să pornească la realizarea proiectelor.
Viziunea este un rezultat minunat al sistemului de gândire, denotă un control și un echilibru psihic corect, perfect.
Viziunea îl ajută pe om să ia decizii atunci când nu știe încotro să pornească social și profesional.
Cu alte cuvinte viziunea reprezintă o direcție clară, luminoasă spre performanță și succes, spre fericire pe toate planurile existențiale.
Mai mult decât atât viziunea îl ajută pe om să stabilească obiective, planuri de dezvoltare personală, planuri de a obține prosperitatea, integritatea psihică și emoțională, cu adevărat viziunea îl ajută pe om să progreseze pe toate planurile.
Fiecare viziune este o latură a culturii, a spiritualității, a credinței, a voinței și ambiției de a depăși limitele de cunoaștere, de a depăși condițiile existențiale precare, respectiv viziunea îl ajută pe om să ia decizii rapide atunci când lucrurile sunt neclare.
Ca o concluzie, viziunea este un ghid pe drumul vieții, ea descrie cel mai bine cine suntem, ce dorințe și proiecte ne animă existențial, ea ne arată cel mai bine de ce existăm, proiectând în viitor viziunile și idealurile care ne reprezintă în totalitate.
Ca urmare viziunea este arta de a vedea cu ochii minții dincolo de realitatea cotidiană, de a vedea în lumea invizibilă, este arta de a crea propria lume plină de valori, de principii creatoare și salvatoare, inovatoare și înnoitoare.
Însă trebuie știut că orice viziune fără acțiune este un vis cu ochii deschiși, astfel că orice acțiune fără viziune se transformă în coșmar.
Toți oamenii au viziuni și percepții, însă din păcate nu toți oamenii știu cum să le folosească pentru binele lor și al colectivității din care fac parte.
Viziunea reflectă o viață demnă de trăit, inspirată de iubire și călăuzită de cunoaștere, de spiritualitate în general.
Ca o ultimă concluzie viziunile pot modela viitorul, societatea lumea, oamenii în care nu există viziuni pier ca niște ființe aflate în sălbăticie.




.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!