agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 36 .



Despre creativitate
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-12-19  |     | 



Creativitatea este un concept ideologic multidimensional care se poate manifesta în multiple domenii.
Cu alte cuvinte creativitatea este un proces al minții care implică însușiri cognitive, abilități, calități , implică generarea de idei noi de concepte, pentru dezvoltarea profesională și personală.
Fiecare om cu mental sănătos se poate bucura de un potențial creator, mai mare sau mai mic.
În creierul uman care ajunge la maturitate se produc zilnic până la nouăzeci de mii de gânduri, o majoritate dintre ele sunt repetitive, cercetătorii în neurologie estimează că în creier se află între 80 și 90 de miliarde de celule respectiv neuroni, care produc gânduri , concepte, idei chiar si visuri, așadar potențialul creator este incomensurabil.
Mulți cercetători asociază creativitatea cu artele, cu cultura, cu științele, cu psihologia, cu matematica, cu tehnologia, cu inovația, creativitatea este fundamentală în afaceri , în politică, în companii și organizații.
Creativitatea mai este considerată o trăsătură complexă a omului constând în capacitatea de a realiza ceva nou, original.
Creativitatea mai înseamnă abilitatea de a transcende regulile modelele, tradiționalul, și crearea de idei noi, de concepte valoroase, de metode, legate de imaginație , de originalitate, de inovație.
Cu alte cuvinte creativitatea este direcționată pentru atingerea unor obiective, a unor proiecte care duc la succes și la performanță.
Creativitatea imaginativă trebuie adaptată astfel ca să realizeze lucrări originale și de valoare.
Din păcate sunt foarte muli oameni cu un intelect nelucrat, adormit sau leneș, care acționează doar pentru rezolvarea necesităților fizice.
Somnul rațiunii naște monștri - este o celebră expresie folosită în multe contexte, în multe domenii, expresia vine de la originea unei picturi a pictorului celebru Francesco Goya.
Pentru ca potențialul creator să depășească limitele cunoașterii , să obțină rafinament intelectual este nevoie de studiu, de lectură, de o cultură cultivată permanent.
În procesul de creativitate intelectul combină cunoștințe din mai multe domenii, care cu puterea imaginației și a inovației să producă lucrări de valoare, respectiv opere.
Cercetătorii în neurologie, au identificat trei forme de creativitate, - tehnologică, ( inovația) artistică/ culturală și economică (antreprenorială), toate aceste trei dimensiuni care se află în corelație produc lucrări originale, de valoare.
În concluzie creativitatea are un rol important în amplificarea aspectelor de performanță și succes.
Creativitatea este darul Lui Dumnezeu pentru oameni, folosirea creativității înseamnă darul nostru pentru Dumnezeu.
Cred că cel mai mare dușman al creativității este lipsa de încredere, respectiv îndoiala de sine.
Renumitul om de știință Albert Einstein a afirmat că creativitatea imaginativă, inovativă este mai importantă decât cunoașterea.
Ca o ultimă concluzie, creativitatea are un rol fundamental în evoluția umanității, generând progresul și prosperitatea precum și fericirea, conform voinței lui Dumnezeu, a universului.








.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!