agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4304 .



Adeverință de la Dumnezeu pentru Prunariu Dumitru
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [apetria ]

2011-01-22  |     | 



Către Guvernul României

-În atenția domnului premier Emil Boc

Redactez aceast act cu întârziere, întârziere pe care vă rog să mi-o iertați. Nu este drept să sufere cineva din cauza mea.
Am fost cam ocupat în ultima perioadă. Au fost inundații în Australia și Brazilia, o revoluție în Tunisia, ziariștii unguri sunt supuși la presiuni, criza a lovit aproape tot pământul, și am mai avut și altele de rezolvat, în alte părți, unde mintea oamenilor nu are de ce și cum să se amestece. Nu am fost atent că ați fost interesat de recalcularea pensiilor.
Domnule prim-ministru Emil Boc, cred că am greșit, dar altădată n-o să se mai întâmple. Promit. Înțeleg că vă place rigoarea și nu vreau să vă dezamăgesc în nici un caz. Dar nu este corect ca un om să tragă ponoase din pricina mea. Nu. Ce exemplu o să fiu de acum înainte, dacă nu am grijă de toți oamenii? Iar omul la care vreau să mă refer este Prunariu Dumitru, singurul cosmonaut al țării pe care o conduceți. Înțeleg că numitul Prunariu a pierdut 70% din pensie, fiindcă nu i s-a luat în considerare perioada petrecută în spațiu și cea de pregătire, anterioară, de la sol, de trei ani, din URSS.
Prin prezenta, doresc să remediez situația și să vă certific tardiv, mă scuzați, am încredere că o să rezolvați problema, că ofițerul Prunariu Dumitru a zburat în spațiu cu misiunea Soiuz 40, din cadrul programului spațial „Intercosmos”, și a petrecut în imponderabilitate 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. Prin adeverința de acum certific munca din zilele petrecute în spațiu care-i lipsesc pentru pensie. Pentru restul perioadei, a celei de pregătire, vă sugerez să luați legătura cu instituțiile moștenitoare ale desființatei URSS.
Vă mărturisesc că n-am avut asemenea probleme cu astronauții americani, nici chiar cu cosmonauții ruși. Este prima dată când sunt nevoit să scriu o adeverință, de aici și inevitabilele stângăcii și comentarii. De aceea nici nu scriu pe un formular tipizat, nu am nici ștampilă.

Data Semnătura
21 ianuarie, 2011 Dumnezeu



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!