agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5144 .



Arcada, numărul 10
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Petre_Andrei ]

2008-02-19  |     | 



Photobucket


ARCAD@ - revista de entertainment, vă invită să citiți în numărul 10/2008:

Hispania Filmica – un interviu fascinant cu directorul Institutului Cervantes din Bucuresti, traducătorul Joaquin Garrigos, un cinefil de zile mari...

Versetele Satanice – Romanul care schimba lumea – Un comentariu incintant despre cartea care inca schimba destine.

Fata de la FJSC – Ella Morariu, in drum spre celebritate!

Brand @ Romania – Violeta Stika in Iasi, orasul povestilor

Patriarhul Teoctist – Gesturi care au ramas



Editorial - “Un pix, un blitz și o nouă cultură

Lumea în care trăim astăzi este bizară. Oamenii se împart în categorii din ce în ce mai diversificate. Este tot mai greu pentru o publicație să își definească un public țintă clar, pentru că utilizatorii nu se mai încadrează în setul redus de paradigme care caracteriza lumea secolelor trecute. Nu e simplu, iar intelectualii români fac astăzi o greșeală majoră, etichetând, împărțind în grupuri sociale și judecând. Este inutil să ne ridicăm, să lovim cu pumnul în masă și să plecăm învăluiți într-un nor de înfumurare. Asta nu ne face să înțelegem mai bine.
Vedem în fiecare zi cum intelectualii condamnă transformările suferite de societate, fără să înțeleagă că acesta este viitorul. Este acuzată goana publicațiilor după senzațional, dar foarte puțini se gândesc la lupta pe care acele publicații o duc pentru a se impune pe piață. Nu este ușor să îți impresionezi publicul, de aceea eforturile profesioniștilor din industria media trebuie apreciate de intelectuali, nu denigrate și considerate acte de “prostituție intelectuală”.
Cel mai ușor lucru pe care îl poate face un gânditor este să acuze societatea, să pretindă că aceasta este vinovată pentru alienarea sa.
Dacă vom analiza mai atent situația actuală, vom descoperi că apariția culturii actuale, una a mozaicului, este un pas firesc în dezvoltarea societății, un pas care nu trebuie demonizat.
Da, trăim într-o lume în care un pix devine o obsesie națională, trăim într-o lume pentru care imaginea unui aparat foto este mai importantă decât majoritatea zeilor. Nu avem de ce să condamnăm asta, până la urmă nu ne obligă nimeni să participăm. Este dreptul fiecăruia să se izoleze într-o nișă, dar asta nu înseamnă că acea persoană trebuie să condamne restul lumii. Dacă nu îi înțelegem pe ceilalți, nu trebuie să îi atacăm, pentru că asta nu înseamnă până la urmă decât frustrare.
Intelectualul modern trebuie să fie capabil să se adapteze situației, să înțeleagă sistemul, să se integreze și să îl transforme din interior. Asta înseamnă adevărata înțelepciune, pe care aproape niciun om de cultură din România nu o arată.
Astăzi artistul trebuie să devină profesionist pentru a putea să se impună. Nu este o decădere, ci o transformare.
Să facem poze, să întindem mâna, să apucăm, fără teamă, fără prejudecăți. Este normal să ne placă ceea ce este strălucitor. Până la urmă, înainte de toate, suntem oameni. Este timpul pentru o nouă cultură. Stilul noului mileniu, o imensă fabrică de sentimente. Nu trebuie decât să fim fericiți. Restul vine de la sine...

Petre Fluerașu”

Dacă credeți că textele, desenele, schițele sau grafica dumneavoastră merită să apară în revista ARCAD@, procedura este foarte simplă. Lucrările se primesc ca atașament, în format Word respectiv jpg, pe adresele de e-mail [email protected], [email protected] sau [email protected]. Cei ce doresc să trimită lucrările prin poștă, o pot face pe adresa: Strada Turda, numărul 123, bloc 4, scara B, etaj 8, apartament 85, sector 1, București, cu mențiunea "Pentru revista ARCAD@" Lucrările vor fi analizate de membrii redacției care vă vor anunța decizia lor. În acest scop, vă rugăm să lăsați o modalitate prin care să vă putem contacta... Momentan, publicarea nu este remunerată. Drepturile de autor și responsabilitatea aparțin în exclusivitate autorilor.

Redacția, completată și extinsă, este garanția menținerii unui standard de calitate înalt. Le mulțumesc tuturor celor ce au contribuit la apariția acestui număr și în primul rând cititorilor care ne primesc în inimile lor. Pentru voi existăm și vă promitem că nu vă vom dezamăgi niciodată. Doar în ARCAD@ puteți descoperi entertainment la nivel occidental.
Grație vouă, ARCAD@ a ajuns astăzi la mai mult de 25.000 de cititori în fiecare lună, devenind cea mai citită revistă culturală din România. Noi nu ne păcălim cititorii, pentru că noi știm că aceștia știu să aleagă!

ARCAD@, entertainment cultural...

www.revistaarcada.lx.ro

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!